Opdrachtgever: Kennemer Wonen
Plaats: Alkmaar

Begin jaren negentig heeft Hecon dit kantoorpand aan de randweg van Alkmaar gebouwd. Hecon heeft het pand uitgebreid en gerenoveerd voor haar tweede gebruiker, Kennemer Wonen die er zijn hoofdkantoor zal vestigen.

De woningstichting Kennemer Wonen uit Alkmaar heeft na de fusie met De Wonerij uit Akersloot dit kantoorgebouw betrokken. MB architecten heeft het ontwerp van de nieuwe entree en het nieuwe interieur gemaakt in nauwe samenwerking met Kennemer Wonen.

De entree is totaal gerenoveerd en uitgebreid om meer daglichttoetreding te kunnen krijgen. De entree is ruim en voorzien van een houten vloer. De spierwitte balie en de twee spreekmeubels staan in fraai contrast met de gebogen kernwand die voorzien is van antraciet structuurbehang. Met de nieuwe entree heeft men een moderne en professionele uitstraling gecreëerd.

De kantoorruimtes op de verdiepingen zijn gerenoveerd en aangepast aan de huidige normen en eisen. De kantoren zijn zeer transparant en worden midden in de ruimtes opgedeeld in een gangzone, waar een maïsgeel tapijt ligt en de wanden van glas zijn, en een gevelzone voorzien van een streepjestapijt ligt met gesloten metallic grijze wanden. Op deze manier worden de overgangen tussen de (vaak donkere) gangzones en de kantoren verzacht en wordt het één geheel.

Nog meer projecten waar we trots op zijn:

 
 
  • All
  • 5Dprojecten
  • Bedrijfspanden
  • Kantoorgebouwen
  • MFA
  • Renovatie
  • Trots
  • Voedingsindustrie
  • Woningbouw
  • Zorggebouwen
  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all