Opdrachtgever: Particulier
Plaats: Noord Scharwoude

In opdracht van de familie Snoeij heeft Hecon de restauratie en uitbreiding van een unieke woning aan de Dorpsweg in Noord Scharwoude gerealiseerd. Het woonhuis dateert uit de jaren dertig van de vorige eeuw en heeft kenmerken van de Jugendstil architectuur en de renaissance stijl. Later is er in de achtertuin een dokterspraktijk gerealiseerd.

Het plan voor de restauratie en uitbreiding van de woning ging uit van het amoveren van de dokterspraktijk, het herstellen en restaureren van het exterieur en interieur van de oorspronkelijke woning, alsmede het toevoegen van een nieuw volume aan de achterzijde van het woonhuis. Op de plek van de dokterspraktijk is een schuur/garage gebouwd in dezelfde stijl al het woonhuis.

In het woonhuis is door het plaatsen van de uitbreiding de mogelijkheid ontstaan om op de begane grond een keuken en eetkamer te situeren, waar op de verdieping ruimte ontstaan is voor meerdere slaapkamers en op de zolder een volwaardige hobbykamer met toilet. Alle benodigde sanitaire voorzieningen hebben ook een plek in het oorspronkelijk woonhuis gekregen. De uitbreiding met indrukwekkend uitzicht op de tuin door de openslaande deuren, zal in dezelfde stijl / sfeer als de woningen opgetrokken worden. Op deze wijze gaat de uitbreiding naadloos over in het historische karakter van het woonhuis.

Nog meer projecten waar we trots op zijn:

 
 
  • All
  • 5Dprojecten
  • Bedrijfspanden
  • Kantoorgebouwen
  • MFA
  • Renovatie
  • Trots
  • Voedingsindustrie
  • Woningbouw
  • Zorggebouwen
  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all